Camping

I helgen har vi varit och campat, äntligen! Det var en fantastisk helg. Vi tog två av granntjejerna med oss, Sienna (5) och Alannah (7) följde med. Packade in oss i bilen lördag morgon och körde 1 1/2 timme söderut och västerut, till ett naturreservat som heter Coolendel. Coolendel ligger vid en flod, Sholhaven River, och är “vildmarkscamping”, alltså inte husvagnscamping i traditionell bemärkelse. En stor “park” mitt ute i vildmarken där man kan slå upp tält (eller husvagn om man nu lyckas knyckla in den på den kringliga, branta, grusvägen).

Vi kom fram vid halv ett, slog upp tältet och fixade lunch. Där var inte många som tältade den här helgen så här sent på hösten så vi hade gott om plats. Efter lunchen och fixandet vid tältet gick vi på upptäcksfärd och hittade massor av wombat-hål som gjorde oss spända på kvällens djurliv, och gick ner till floden och såg oss omkring. Nu på senhösten är det rätt varmt på dagarna (ca 22 grader på lördagen) men kvällarna blir rätt kalla så strax innan mörkrets inbrott gick vi tillbaka till tältet och förberedde vår lägereld. Då började parkens permanenta invånare vakna till liv också, och innan vi visste ordet av lufsade stora wombats kring vårt tält. En var så tam och snäll att vi t.o.m. kunde klappa den! På kvällen grillade vi korv på pinne som sig bör och åt marshmallows! Det var bäcksvart när solen gått ner, man kunde inte se mer än dit ficklampan lyste så barnen hade roligt med att leka “spot light”. Ett barn fick sitta på en stol brevid tältet och räkna till 20 medan de andra sprang och gömde sig på gräsmattan. Sen lyste den som räknade med ficklampan för att försöka hitta de andra. Vi var också ute på upptäcksfärd så klart i skogen med ficklamporna och jono skrämde livet ur dem med sina historier om “warewolf wombats”, som så klart tycker att barn är en delikatess, hehe… Barnen somnade redan vid halv nio på kvällen och sen satt jag och jono och mös framför brasan innan vi deckade vi också.

När vi vaknade på morgonen var det kaaaallllllllt! Jag skulle tippa runt 10 grader kanske. Men parken har bra toaletter och dushar med varmt vatten så jag tog med tjejerna ner för att värma oss i en varm dusch. Sen åt vi frukost och drack varm choklad innan vi var ute vid floden och lekte. Eller ja, jag som sovit lite dåligt på natten slumrade på stenarna medan barnen lekte princess castle. Tillbaka till tältet och äta lunch innan vi började packa ihop för att åka hem igen. Jättemysigt, nästa gång stannar vi nog två nätter när vi campar på “vintern” eftersom solen går ner så sent.

Att jag inte tänkt på att göra detta med svenska gäster tidigare förstår jag inte. Så nästa gäng som kommer från Sverige kan räkna med att åka på vildmarkscamping! Fast som jono påpekade, det är snake heaven på sommaren så vi får nog samla till oss lite mod, om ni inte kommer på vintern istället =)

I övrigt är allt bra! Idag har jag varit i Sydney hela dagen. Hade möte med min associate handledare, ett jättebra möte! Skrivkrampen har inte riktigt lossnat än men jag skrev en artikel till en vetenskaplig journal som hon gav mig himla bra feedback på så jag känner att jag fått något gjort i alla fall, och vi hade bra samtal om min data också så jag ska ge mig på det imorgon igen.

Dags för sängen nu, natti natti!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Om allt och inget

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s