Ibland smyger sig julen in

image

Sent på kvällen, när mörkret har fallit, kan man låtsas att det är kallt ute. Då smyger sig julen in i mitt hus och helt plötligs känns det som jul “på riktigt”. Då är det mysiga adventsstjärnor som är tända i varje rum, julgranen lyser och glöggen kan drickas varm. Det är bara synd att det inte blir mörkt förrän kl. 21 på kvällen, så underbart är kort.

På dagen går det inte att låtsas, då får vi anamma julen på aussie-vis. Då ser julstjärnorna lite tråkiga ut i fönstret och adventsljustakarna lite malplacerade. Men då bakar vi pepparkakor i short och t-shirt, sjunger (till melodin av bjällerklang) “Jamaica, Jamaica, we don’t have no snow! Tourist come and tourist go, and we love it sooo, Jamaica…”.

Nästa vecka är det julafton! Då ska vi fira här hemma. Några vänner kommer, däribland en svenska och hennes barn! Det blir som vanligt på svenskt vis, med julbord, Kalle och tomte – även om det sällan är någon mer än jag som tittar på Kalle (vädret är ofta för fint, så alla är utomhus) och jag i år har problem med att ordna hit tomten.

Den där fantastiska julen jag hade i Sverige förra året lever fortfarande kvar starkt i minnet. Det gav mersmak, så vi får väl se när nästa jul i Sverige kan bli av.

Dags att värma glöggen

Advertisements

Leave a comment

Filed under Om allt och inget

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s