Minisemester

image

Igår fällde de den 200 meter höga skorstenen i Port Kembla. Vi bor inne i evakueringszonen så åkte hemifrån runt 7.30. Charlies skola hade stängt så hon földe med oss. Vi åkte upp i bergen till säkert avstånd och bevittnade spektaklet dätifrån.

image

Jono har en favvisklippa uppe på Mt Keira. Det är lika brant som det ser ut, stupar rakt ner! Jag som är höjdrädd håller mig på säkert avstånd bakom de andra två…Men vi köpte med oss frukost till en picknick och hade det jättemysigt.

Skorstenen föll i alla fall (video kommer i nästa inlägg). Det tog fyra timmar innan vi fick åka hem. Vi är långt från övertygade att damm från fällningen är oskadligt för hälsan (därav att vi bevittnade det från berget istället för bland de på gatan) så jag släppte av jono och charlie på biblioteket medan jag körde hem för att kolla hus och hönor.  Allt såg ok ut och jag stannade knappt 5 min.

Eftersom Charlie hade tid hos gastro…specialisten på Sydney Childrens Hospital idag, så vi körde upp och bodde på hotel. Najs hotel med hotelfrukost och hela kittet.

image

image

image

Klockan 14 var vi hos doktorn. Resultatet var som väntat, 99% säkert att hon har celiaki men en enkoskopi är bokad till 26 mars för att vara 100%. Det är ok med oss och den månaden blir bra övergångsfas där vi kan prata och förbereda henne på den förändring det innebär. Vi har redan pratat om det en hel del, men t.ex idag när vi åkte hem stannade vi och åt glass. Hon ville ha strut, vilket är helt ok den här månaden,  men vi kunde förklara att strutar är en av de saker hon måste ge upp sen (utom när vi köpt hem glutenfria strutar). Så det blir en möjlighet att visa och prata om de förändringar det kommer innebära i autentiska situationer och planera hur vi kan tackla dem och vilka alternativ hon kan tänka sig.

Imorgon är det surfgroms för henne och jag ska jobba hela dagen. Missade tre dagar den här veckan och känns att jag ligger back

Advertisements

Leave a comment

Filed under Om allt och inget

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s