Påskhattsparaden

Så här går en australiensisk påskhattsparad till…

Föräldrar, släkt och vänner samlas på skolan klockan 13. Barnen sitter klassvis längs fram. Där är en stor cirkel i mitten, en slags scen. Alla har sina egengjorda “påskhattar” av alla olika varianter.

Klass för klass går barnen runt cirkeln och visar upp sina hattar. Poppig påskmusig dönar ur högtalarna. Barnen går runt cirkeln, två varv för varje klass. En del barn tar det väldigt seriöst, andra blir lite generade av all uppmärksamhet. Men alla barnen går ganska lugnt och tråkigt runt ringen två varv. Föräldrarna klappar. Hattarna finns i alla möjliga varianter.

På Charlies skola finns det tio klasser, fördelade i tio rum. Rum 5 började. Upp med barnen, gå runt ringen till musiken två varv. Sätt er ner. Rum 6 nästa grupp. Söta var dem, och fantasifulla var kreationerna.

Så som grupp nummer sju kommer turen till Charlies klass. Jag skådar henne långt borta med sin lärare och ser att hon är först i ledet. Då helt plötsligt märker jag att hon börjar studsa till musiken, hoppa från sida till sida, Sen kör hon igång på riktigt, dansar vägen fram och klappar takten. Ser ut som Pippi Långstrump! BETER sig som Pippi Långstrump! Alla klappar och hejar på henne!! Två varv körde hon fullt ös (i jämförelse med alla andra elever). Och här är videobeviset. Om ni tittar på de barn som går längre bak, så var det precis så som alla barn i de andra klasserna tidigare gått.

Jag hör hur föräldrar hejjar på Charlie bakom mig. Själv skrattar jag så tårarna sprutar – hon var så söt!!!! Därav att bilden är ofantligt skakig. I varv nummer två klämmer även föräldrarna till lite extra och hejjar på henne. En mamma undrar frågande bakom mig (utan att veta att hon är min) om den där flickan kommer ta sig ett varv till.

Därefter var det dessutom prisutdelning! En elev från varje klass fick pris för bästa hatt. Och gissa vem som vann i Charlies klass? Just det, min egen lilla performer! Och jag är rätt övertygad om att hon inte vann den för att hon rockade paraden som hon gjorde, utan jag tror det hade bestämts tidigare. Men efter den föreställningen förtjänade hon den med hästlängder. Där var många hattar som var “bättre”, men frågan var nog vem som gjort dem – mamma och pappa eller eleven. Charlie fick så klart hjälp med sin, men designen är hennes egen. Så mäkta stolta är vi idag!

Advertisements

2 Comments

April 10, 2014 · 20:08

2 responses to “Påskhattsparaden

  1. Angelica

    Så helt underbart! detta ska jag visa barnen i skolan 🙂 man kan undra var hon får det ifrån. Åh vad jag saknar er ♥

  2. Helen Elmqvist

    Fantastiskt att se. Charlie är så underbart fri och naturlig. Man blir glad. Glad påsk på er. Läs meddelanden på FB. Kram Helen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s