Påskharen

I helgen (påskhelgen) har vi varit och campat. Två vänner till oss, Duncan och Erin, kom upp från Melbourne för att följa med. Vi åkte och campade längs med Shoalhaven River, som ligger innåt landet sydväst om oss. Eftersom Erin egentligen hatar att campa hade jag bokat en stuga till oss istället för tält.

Eftersom vi campade över påsken hade Charlie varit ofantligt orolig om huruvida påskharen skulle veta om att hon var och campade, m.a.o var hon rädd för att han inte skulle komma. Hon hade uttryckt denna rädsla flera veckor innan och varje gång försäkrade jag henne att SJÄLVKLART visste påskharen att hon var och campade – påskharen har ju liksom koll på alla barn i hela världen. Pappa hade dessutom varit ute i god tid i år och inhandlat ett rejält stort rosa påskägg från haren. Men orolig var hon och vi har berättat flera godnattsagor om en liten flicka som heter Charlie, som var och campade, och påskharen hade kommit dit också (den har nog blivit Charlies favvisberättelse, så jag får nog skriva ner den här på bloggen så den är besparad tills hon blir större).

I alla fall, långfredagen kom. Det var storpackning som gällde hela dagen, fixa mat o.s.v. Jono hämtade Duncan och Erin på flygplatsen. Vid femtiden på kvällen kom de hit, vi packade bilen och begav oss. Tar ungefär en och en halv timme att köra dit. När vi är nästan framme börjar Charlie prata om påskharen igen, och skräcken kommer över mig och jag skriker till när jag inser att vi glömt chokladen hemma! Och hon som har varit så orolig! Och alla affärer är stängda över påsken, och ligger dessutom långt borta från campingen. Riktig ångestattack fick jag, men som tur var hade Erin också tagit med sig choklad så det ordnade sig ändå.

Campingen var helmysig. Man fick göra eld och ha brasa där så varje kväll satt vi runt elden och grillade korv, drack öl och mös. På lördagen var vi ute och paddlade kanot. Vi hade tagit med oss vår kajak och sen hyrde vi en fyrperskanot också. Paddlade några km uppåt floden innan vi stannade och grillade korv. På söndagsmorgonen hade påskharen lämnat små ledtrådar till Charlie (de kommer i nästa inlägg). Duncan och Erin följde sen med hem, vi grillade här på söndagskvällen innan de åkte hem igen på måndagen.

Fyra rysligt mysiga dagars ledighet med andra ord! Idag är Jono och Charlie på Sydney Royal Easter Show och jag har suttit hemma och jobbat hela dagen.

Glad påsk på er alla!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Om allt och inget

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s